Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Installatie & montage in Nederland & België

+4100 kroonluchter projecten wereldwijd

Showroom met +250 kroonluchters

Derde generatie familiebedrijf - sinds 1943

Lauranne & Olisa - Tongeren

Lauranne - statige Maria Theresia kroonluchter met 25 lichtpunten

Duik in de wereld van tijdloze elegantie met de Lauranne, een klassieke 12-armige kroonluchter van Groenensteyn. Deze majestueuze lichtmeester brengt een sfeer van ongeëvenaarde klasse in elke ruimte, een subtiel eerbetoon aan Maria Theresia, de keizerin van Oostenrijk.

Met haar indrukwekkende afmetingen – 160 cm hoog en 95 cm in diameter – is de Lauranne een van de grotere kroonluchters in ons assortiment. Dit kunstwerk, met de hand vervaardigd in Nederland, is een prachtig toonbeeld van vakmanschap. De kroonluchter brengt een onmiskenbaar accent aan in elke ruimte, en is bijzonder geschikt voor vertrekken met een hoog plafond, zoals een hal, woonkamer of keuken.

De Lauranne wordt gekenmerkt door een ijzeren frame, dat is verrijkt met glazen stroken en rozetten, waaraan talloze kristallen pegels hangen. Ze speelt met het licht door middel van haar 25 lichtpunten, die zowel met traditionele gloeilampen als met LED-lampen uitgerust kunnen worden. Dit zorgt voor een betoverend kleurenspectrum en soms zelfs voor kleine regenbogen, die speels dansen rond de kroonluchter.

Bij Groenensteyn waarderen we uw persoonlijke stijl en bieden we de Lauranne aan in twee afwerkingen: een zilveren verchroomd frame voor een moderne touch en een 24-karaats gouden frame voor een luxueuze uitstraling.

Olisa - Franse 8-armige kroonluchter met kristallen frame

Ontdek de pracht van de Olisa, een schitterende kroonluchter uit de verfijnde collectie van Groenensteyn. Deze unieke, handgemaakte creatie uit Nederland, combineert excellentie in ontwerp met de hoogste kwaliteit Europese materialen.

Geïnspireerd door de elegantie van de Franse stijl, onderscheidt de Olisa zich door zijn kristallen frame en rijke hoeveelheid Schönbern kristal. De armen van de kroonluchter zijn tijdens het prpoductie proces gedraaid in de oven, hierdoor heeft het glas een draaiende en krullende vorm.

De Olisa, met zijn acht armen, straalt een warm licht uit, elk verlicht door een kelkje dat zich in het hart van het kristallen frame bevindt. Deze betoverende combinatie van het kristallen frame en de sprankelende kristallen zorgt ervoor dat deze kroonluchter een echte blikvanger is.

Of het nu in de woonkamer, slaapkamer, keuken of de hal is, mits het plafond hoog genoeg is, zorgt de Olisa met zijn acht lichtpunten (E14), geschikt voor zowel LED-lampen als gloeilampen, voor een verbluffende verlichting.